Две републичке награде из српског језика

Две републичке награде из српског језика

Две републичке награде из српског језика и језичке културе за ученике Врањске гимназије

Врањски гимназијалци заблистали су на још једном републичком такмичењу у овој школској години: на великом традиционалном такмичењу из српског језика и језичке културе одржаном у Тршићу, ученица првог разреда Теодора Ђорђевић освојила је друго место. Њен ментор је професор Драган Петровић. Данило Стаменковић, такође ученик првог разреда освојио је треће место. Његова менторка је проф. Милена Декић. Учествовало је петоро ученика гимназије.

Након вишегодишњег труда и редовног рада наших ученика, као и након и вишесатног путовања до Вуковог родног краја, дошли смо до циља: истакли се међу најбољим ученицима из целе Србије одличним познавањем граматике и високим нивоом језичке културе.

Ово је још један у низу изузетних резултата на републичким такмичењима у овој школској години, који су доказ успешног рада школе, њених ученика и професора и да ђаци с нашег дијалекатског подручја парирају најбољим ученицима у целој земљи у познавању граматике и правописа стандардног - књижевног српског језика.

У нашем колективу ових дана влада нарочито расположење - не престају честитања поводом многих успеха и разговори о утисцима с путовања у разне крајеве Србије где су се одржавала републичка такмичења.