Јесен у гимназији

Јесен у гимназији

Јесен са својом симболиком богатства, уметности и зрелости инспирисала је наше ученике као и ученике Музичке школе да се окупе, друже и да свепрожимајући јесењи дух изразе стиховима, тоновима, цртежима и фотографијама.

Октобар, месец књига био је и месец свестраног уметничког доживљаја, уз топло време и блиставо сунце, раскош боја у природи, стихове, музику и песму. У новембру стихови су се преплели и са празником филозофије, са мислима о животу, смислу и сусрету пролазности и вечности.

А у доживљају јесени кроз повезивање песничког, музичког и филозофског израза, и у животу уопште, пресудна је машта, о чијем узлету и моћи говори и песник Мирослав Антић у песми "Очи", коју ученици рецитују у парку.

Гимназијалци уметници и ученици Музичке школе овај видео посвећују недавно преминулој професорки клавира Драгани Ристић Младеновић са поруком да смрти нема, док је музике, сећања и лепоте која спашава свет.

У јесењој "гимназијској причи" учествовали су ученици: Јована Јањић, Маријана Додић, Јелена Батић, Нина Тасић, Тамара Љубић, Никола Јованчев, Сара Станимировић, Сташа Милошевић.

Аутор свих видео-снимака, фотографија и монтаже је ученик Немања Ђорђевић.

Ментор - Ана Стоиљковић