Одржано XIV такмичење у беседништву

Одржано XIV такмичење у беседништву

Одржано XIV такмичење у беседништву у Врањској гимназији, 27.3.2024.

 

У оквиру обележавања Дана Гимназије, одржано је и традиционално такмичење у беседништву, за ученике средњих школа, на окружном нивоу, четрнаесту годину заредом.

Тема је била мисао оца Јустина Поповића, изабрана поводом јубилеја – 130 година рођења и 45 година од упокојења нашег знаменитог суграђанина: Све почиње одавде, са земље: и човеков рај и човеков пакао.

Учествовало је 11 ученика из средњих школа Пчињског округа. У стручном жирију су били: адвокат Слободан Нешић, др Данијела Здравковић, професорка социологије на Педагошком факултету у Врању, Миљана Окиљевић Николић, уредница Дописништва РТС-а у Врању, Бојан Јовановић, глумац и уметнички директор Позоришта „Бора Станковић“ и игуман манастира Преподобног Прохора Пчињског, господин Методије.

Прву награду је освојила Емилија Арсић, ученица Врањске гимназије (ментор проф. Јелена Цветковић), док су друга и трећа награда додељене Петру Здравковићу и Анђели Додић, ученицима Економско-трговинске школе у Врању. Њихов ментор је проф. Душица Чукић.

Честитамо награђеним ученицима и похваљујемо све учеснике овогодишњег такмичења, јер су се потрудили да одговоре на сложену духовну тему и тиме увеличали обележавање значајног јубилеја и свевремени значај порука Аве Јустина.

За организацију такмичења заслужна је проф. Тања Русимовић.