Премијера представе "Судије"

Премијера представе "Судије"

Поштовани,
Са задовољством Вас позивамо на премијеру представе ''Судије'' драмске секције Гимназије ''Бора Станковић'' у Врању. Текст је аутентичан и ауторско је дело ученица четвртог разреда Милице Данев и Емилије Арсић. 
''У почетку беше реч. И рече беше у Бога...'' Да реч може да буде убојито пружје потврдио је и вековима касније Радоје Домановић, најпознатији српски сатиричар. Он је 1896. године као професор Врањске гимназије са ученицима поставио на сцену Његошев ''Горски вијенац'' и то је био почетак позоришног живота у Врању. Од тада до данас траје магија позоришта у нашем граду, али и у нашој школи, скоро без прекида. Од библијске ''Књиге о судијама'' до Домановића и од Домановића до данас траје чаролија на даскама које живот значе. Ми их овом представом обједињујемо у праизведби, као омаж овом писцу и некадашњем професору наше школе. 
Аутор сценографије је професор ликовне културе Александар Ђорђевић. У представи учествује осамнаесторо ученика свих разреда Гимназије. Премијера је заказана за 1. март  2024. г. у Позоришту ''Бора Станковић'' у Врању. Улазнице се неће продавати већ ће бити хуманитарни прилог намењен за лечење дечака. Почетак је планиран за петак у 20 сати.
С поштовањем,
Сузана Мишић Станковић
Директор Гимназије ''Бора Станковић'' у Врању