Свечани пријем и додела награда

Свечани пријем и додела награда

Свечани пријем и награде за најуспешније ученике на републичким такмичењима

 

Ученици Врањске гимназије који су у претходној школској години освајали награде на републичким такмичењима организованим у складу са Календаром такмичења и смотри МП присутвовали су свечаном пријему у Градској кући, 19. октобра 2023. Пријем је организован за све ученике врањских основних и средњих школа, који су освојили једно од прва три места на републичким такмичењима, као и за родитеље ученика, менторе, одељењске старешине и директоре школа. Градоначелник Слободан Миленковић и заменица градоначелника Зорица Јовић обратили су се окупљенима, а затим су уручили награде учениима. Похваљени су и награђени и наши гимназијалци за представљање Града на најлепши начин – кроз изузетна постинућа како из друштвених и природних наука, тако и из области музичке и драмске уметности, али и спорта:

На такмичењу из српског језика и језичке културе истакао се и друго место освојио уч. Богдан Стефановић.

На такмичењу „Књижевна олимпијада“ уч. Марија Ристић освојила је прво место, ученици Теодора Илић и Предраг Цветковић освојили су треће место.

На Позоришним сусретима у Крагујевцу награђени су чланови Драмске секције: уч. Богдан Стефановић – за најбољу главну мушку улогу и уч. Нина Тасић – за најбољу споредну женску улогу.

Уч. Анђела Ристић је освојила прво место на такмичењу из енглеског језика.

Уч. Богдан Димић освојио је треће место на такмичењу из психологије.

Изузетан успех на такмичењу из математике постигли су ученици Лука Марковић (прва награда) и Вукашин Војводић (друга награда). А на такмичењу из математике у организацији Културно-образовног центра истакли су се Никола Радуловић (прва награда), Лука Марковић (друга награда), Анастасија Јовић (трећа награда) и Богдан Стефановић (трећа награда).

На такмичењу из физике у Врању ученици Никола Радуловић и Лука Марковић освојили су друго место, уч. Богдан Миленковић је освојио треће место.

Уч. Страхиња Златановић освојио је другу награду на такмичењу из рачунарства и информатике.

Уч. Теодора Илић освојила је друго место на такмичењу из историје.

На такмичењу из географије ученици Данило Јовановић, Хелена Васић, Богдан Трајковић и Богдан Миленковић освојили су треће место. И уч. Емилија Арсић освојила је треће место на такмичењу из географије у организацији Културно-образовног центра.

На такмичењу из биологије у Вук Обрадовић и Теодора Стојановић освојили су треће место. Вук Обрадовић је такође освојио прво место на такмичењу из биологије у организацији Културно-образовног центра.

На такмичењу камерне музике, инструменталиста, соло певача и традиционалног певања: уч. Александар Николић освојио је прву награду, уч. Тамара Анђелковић - другу награду и група ученика (Милица Данев, Андреа Рашић, Ева Деспотовић, Анђела Цветковић и Ивана Гачић) освојила је прву награду.

За успех на такмичењу у стрељаштву награђени су ученици: Јован Цветковић, Лука Стојановић и Вељко Стојиљковић за освојено екипно треће место. Уч. Вељко Стојиљковић освојио је треће место и у појединачном надметању.

Велики успеси наших ученика јесу доказ да таленат, посвећеност и љубав према предмету уз дугогодишњи редовни и организовани рад доносе резултат и признања. Њихов успех није само у изузетним резултатима на републичком нивоу, већ у осећању испуњености и постигнућа на самом путу до остварења тог циља. А пут радозналог и свестраног гимназијског духа јесте стицање највећег богатства – знања.

Понос свог града, своје школе и наставника, ментора и одељењских старешина, друштва из одељења и родитеља, награђени ученици су инспирација за све друге талентоване ђаке да истражују поља свог интересовања, да проналазе радост у учењу, лепоту у науци и уметности, креативном раду и спорту, па да се и они опробају на неком будућем такмичењу.

Верујемо да на најбољима и највреднијима међу младима свет остаје и желимо им још пуно успеха и награда и у овој школској години.

 

                                                                    Новинарска секција Врањске гимназије
Фотографија са сајта VRANJENEWS: