Врањска гимназија у пројекту Еразмус+

Врањска гимназија у пројекту Еразмус+

Врањска гимназија у пројекту "Прозор у свет" (Window to the World) који се реализује кроз програм Еразмус +

       Четворо ученика Гимназије у пратњи два професора, бораве тренутно у Граду Његуш, у Грчкој у оквиру пројекта "Прозор у свет" (Window to the World) који се реализује кроз програм Еразмус + четворо ученика и двојица наставника боравe у Грчкој у Граду Његуш. Ученици и професори су на пут кренули 8. маја 2023. године и то је само једна од бројних активности које су предвиђене овим пројектом који врањска Гимназија реализује са партнерима из Румуније и Грчке.

       Пројекат је намењен првенствено ученивцима и циљ пројекта је да се ученици  кроз заједниче активности међусобно упознају и приближе и увиде да нису толико другачији, односно да имају више сличности него разлике. Крајњи циљ је да ученици себе виде као грађанине света који живе у мултикултуралним заједницама и управо зато ће они кроз цео пројекат бити укључени у бројним практичним, уметничким и књижевним активностима активности, које су замишљене тако да подигну њихову свест о значају заштите природе, значају борбе против климатских промена, смањењу загађења и проналажењу решења за ове проблеме тако да буду видљиви у локалној заједници.

       Током боравка у Грчкој ученици ће поред радионица у партнерској школи из Грчке имати времена да се упознају и са свим значајним догађајима из Града Његуш, а посетиће и место живота Александра Великог. Ученици се са пута враћају у недељу 14. маја 2023. године.